Leerlingenraad

Ieder schooljaar wordt er door de leerlingen van de bovenbouw een leerlingraad gekozen. Deze leerlingen kunnen uit de groepen 5 t/m 8 komen. Dit schooljaar heeft er nog geen verkiezing plaats gevonden. Zodra de nieuwe leerlingenraad bekend is, zullen wij dit hier mededelen.

Leerlingenraad 2017-2018

De leerlingenraad van afgelopen schooljaar heeft niet stil gezeten. Ze hebben een hoop wensen kunnen realiseren.

Zo hebben ze ervoor gezorgd dat we op school in de groepen altijd een doosje met zakdoekjes hebben staan.

Ook hebben ze een hele grote bijdrage geleverd aan de mooie inrichting van de school.  De kleur groen en grijstinten hebben ze goedgekeurd en de kleur van de vloer. Maar ook de nieuwe leerlingensetjes hebben ze mee helpen uitkiezen en er een paar mogen testen.

De leuke bankstellen in de hallen, de huisjes en de nieuwe kleur op de wanden die nog gaan komen zijn door de leerlingenraad goedgekeurd of uitgekozen.

De leerlingenraad wilde ook heel graag planten in de hallen. Ze hadden gelijk, de bomen en de plantjes geven een hele mooie sfeer in het geheel.

Het idee om buiten het houten bankje rondom de boom in regenboogkleuren te verven moet nog gerealiseerd worden. Er zijn al heel wat kleuren binnen maar nog niet allemaal. Ook de grote wens om laptops en/of tablets in de klassen te gaan gebruiken is vervuld.

Super gedaan afgelopen jaar!

De leerlingenraad van een jaar eerder, 2016-2017, heeft eindelijk net na de meivakantie trots het zebrapad kunnen fotograferen. Onze kinderen kunnen nu weer een stuk veiliger van en naar school!

Zo zijn er best veel dingen die de leerlingenraad aanpakt. We willen op de Wilgen niet meer zonder. De leerlingen van de school hebben de mogelijkheid om ideeën aan te dragen.

De nieuwe raad van 2018-2019 wordt binnenkort gekozen, de kinderen uit groep 5 t/m 8 die willen deelnemen worden komende week bekend. Uit elke groep komt een vertegenwoordiger die dan ook een groep van de onderbouw erbij neemt. Zij ‘luisteren’ goed naar wat de leerlingen graag willen veranderen of toevoegen op de Wilgen. Zijn er leuke suggesties dan kan de leerlingenraad van dit schooljaar hier misschien mee aan de slag!